Laser κόλπου Juliet

30 Μαΐου 2024

Erbium: laser YAG: η καλύτερη επιλογή για ενδοκολπικές θεραπείες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται με τη χρήση του Laser MCL31 Dermablate της Asclepion, ενός Laser με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στο χώρο της ιατρικής αισθητικής.

Ποια είναι τα οφέλη του Laser κόλπου Juliet και πως λειτουργεί;

Η θεραπεία Juliet είναι ελάχιστα επεμβατική θεραπεία (minimal invasive therapy) με ERBIUM YAG laser. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα laser (CO2) είναι «φιλικό» με τους ιστούς και δρα χωρίς να προκαλεί βλάβη σε αυτούς. Το μεγάλο μήκος κύματος του επιτρέπει να φτάσει στον στόχο του γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ανεπιθύμητες βλάβες στους γύρω ιστούς.

H θεραπεία αποσκοπεί στη διέγερση της παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης μαζί με μια βελτιωμένη αγγειοποίηση του κολπικού βλεννογόνου.

Η θεραπεία αντιμετωπίζει την:

Σε ποιες κατηγορίες γυναικών απευθύνεται η θεραπεία Juliet;

Η θεραπεία απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών, που αναζητούν μια μη χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είναι η θεραπεία με το laser Juliet επώδυνη;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία και χωρίς νοσηλεία. Όπου αυτό είναι επιθυμητό, μπορεί να εφαρμοστεί ήπια τοπική αναισθησία.

Πόσες θεραπευτικές συνεδρίες απαιτούνται;

Η μοναδικότητα του θεραπευτικού συστήματος Juliet (ERBIUM YAG laser) είναι ότι επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα συνήθως σε δύο θεραπευτικές συνεδρίες, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την εκάστοτε περίπτωση.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά την θεραπεία;

Ο χρόνος επούλωσης είναι πολύ μικρός, όχι περισσότερο από 1-3 ημέρες. Αυτές τις μέρες μπορεί να υπάρχει κολπική έκκριση, ροζ χρώματος την 1η ημέρα και στην συνέχεια λευκές άοσμες κολπικές εκκρίσεις. Αυτή είναι φυσιολογική αντίδραση και υποχωρεί σε λίγες ημέρες.

Τι περιορισμοί υπάρχουν μετά την θεραπεία;

Προτείνεται η αποχή από την σεξουαλική επαφή, η έντονη σωματική κόπωση και κάποιες αθλητικες δραστηριότητες (κολύμβηση, σάουνα) για τουλάχιστον 3 ημέρες.

Ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος Καλαντζής Χρήστος έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση για την εφαρμογή του laser κόλπου Juliet.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Συνεχίστε την Ανάγνωση

Υποτροπιάζουσες Ουρολοιμώξεις - 10 συμβουλές για να τις αποφύγετε
Οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Η πλειοψηφία των υποτροπιάζουσων ουρολοιμώξεων οφείλεται στο βακτήριο Escherichia coli, ενώ λιγότερα συχνά εντοπίζονται : Enterococcus faecalis, Klebsiella, Proteus mirabilis ή Staphylococcus.
Aptima mRNA HPV test
Τα τελευταία χρόνια έχουμε στη διάθεσή μας ένα μοριακό τεστ τελευταίας γενιάς που ανιχνεύει την ενεργό HPV λοίμωξη. Το μεγάλο πλεονέκτημα του mRNA HPV Test είναι πως ανιχνεύει μόνο την ενεργό λοίμωξη από HPVκαι όχι απλά την παρουσία του ιού. Με απλά λόγια, ανιχνεύει τις HPV λοιμώξεις που έχουν το δυναμικό να εξελιχθούν σε προκαρκινικές αλλοιώσεις.
Ταξίδι με αεροπλάνο στην εγκυμοσύνη
Πολλές από εσάς θα αναρωτιέστε εάν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε αεροπορικώς ενώ είστε έγκυος, είτε για να επισκεφθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που ζουν μακριά είτε για διακοπές με το σύντροφο και τους φίλους σας.

Dr Καλαντζής Χρήστος

Μαιευτήρας - Χειρoυργός Γυναικολόγος
MSc - PhD
Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών