Ο Ιατρός Χρήστος Καλαντζής

Καλαντζής Γυναικολόγος Γλυφάδα-Ουρογυναικολόγος

Ο Χρήστος Καλαντζής είναι Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ειδικευθείς στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα".

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη με Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών (MSc) "Αναπαραγωγική-Αναγεννητική Ιατρική" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση με βαθμό "Άριστα".

Ανακηρύχθηκε ομόφωνα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Άριστα".

Στα πλαίσια της ειδίκευσής του εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Χειρουργικής στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ». Μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, ακολούθησε η ειδίκευσή του στη Γυναικολογική Ογκολογία στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Έπειτα, συνέχισε την ειδίκευση του στη Μαιευτική-Γυναικολογία στην ΄Α Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».

Έχει φέρει εις πέρας μεγάλο αριθμό απαιτητικών φυσιολογικών τοκετών και καισαρικών τομών και έχει εξειδικευτεί στις κυήσεις υψηλού κινδύνου, την ουρογυναικολογία, την ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση) την παθολογία τραχήλου (κολποσκόπηση-HPV) καθώς και την διερεύνηση υπογονιμότητας.

Απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας στην Μαιευτική – Γυναικολογία μετά την επιτυχία του στις αντίστοιχες Εξετάσεις.

Ακολούθως, εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε για 2 χρόνια στο Τμήμα Ουρογυναικολογίας και Λειτουργικών Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους της ΄Α Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα". Αποτελεί επισήμως αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης στην Ουρογυναικολογία από την European Board and College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG) και την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ουρογυναικολογίας (EUGA).

Ο ιατρός, διαθέτει αξιόλογη εμπειρία στην εκτίμηση και αντιμετώπιση των παθήσεων πυελικού εδάφους όπως η πρόπτωση, η κολπική χαλάρωση, η ακράτεια ούρων και οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις με τη χρήση πλήρους ουροδυναμικού ελέγχου.

Τέλος, εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή με θέμα την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, η οποία έλαβε το βαθμό "Άριστα" και απέσπασε 3 βραβεία.

Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Ουρογυναικολόγος Χρήστος Καλαντζής έχει διαρκή ενεργό παρουσία σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γλυφάδα και συνεργάζεται με τις κλινικές ΡΕΑ, ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ.

Καλαντζής Γυναικολόγος-Γλυφάδα ομιλητής σε συνέδρια

Dr Καλαντζής Χρήστος

Μαιευτήρας - Χειρoυργός Γυναικολόγος
MSc - PhD
Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών